Her er forklaringen: Derfor har det været så svært for organisationer at få lov at samle ind via Facebook

Siden sidste omtale i Altinget har ISOBRO fået en direkte linje til Facebook. ISOBRO påtager sig en del af ansvaret for den tunge proces, men der ligger også noget på organisationernes egen banehalvdel. Og så er der benspænd i Facebooks procedurer. Facebook er åbne for forslag til forbedringer.

Ud af oprindeligt 156 venter nu 39 organisationer på at kunne bruge Facebook Fundraiser. Processen går langsomt, men fremad. 
Ud af oprindeligt 156 venter nu 39 organisationer på at kunne bruge Facebook Fundraiser. Processen går langsomt, men fremad. Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

”Fra ISOBRO’s side skulle vi have været ude og hjælpe medlemmerne tidligere.” Det siger Kenneth Kamp Butzbach, generalsekretær i Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation, ISOBRO.

Og guderne skal vide, han har brugt mange kræfter på emnet. Han har således næsten 1000 mails liggende, som vedrører indsamlinger via Facebook.

Miseren startede tilbage i 2019, da Folketinget indførte ny lovgivning for at bekæmpe ulovlige indsamlinger. Det fik Facebook til at lukke ned for indsamlinger via det populære værktøj Facebook Fundraiser for danske organisationer.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00