Hvornår kommer modellen for grundfinansiering i den frivillige sociale sektor? Her er svar fra to regeringspartiers ordførere

Moderaternes civilsamfundsordfører, Karin Liltorp, og Socialdemokratiets socialordfører, Camilla Fabricius giver ikke helt enslydende bud på et ellers simpelt spørgsmål. Et af de to partier løfter sløret for, at en del af forarbejdet allerede er sat i værk og en civilsamfundsstrategi på vej.

Moderaternes civilsamfundsordfører, Karin Liltorp, benyttede lejligheden til at stille spørgsmål til de andre oplægsholdere på konferencen Frivillighedens Værdi, inden hun selv skulle svar på spørgsmål - blandt andet om hvorvidt det ikke kunne være en god ide at allokere to procent af BNP til civilsamfundet - lige så meget som til Forsvaret. 
Moderaternes civilsamfundsordfører, Karin Liltorp, benyttede lejligheden til at stille spørgsmål til de andre oplægsholdere på konferencen Frivillighedens Værdi, inden hun selv skulle svar på spørgsmål - blandt andet om hvorvidt det ikke kunne være en god ide at allokere to procent af BNP til civilsamfundet - lige så meget som til Forsvaret. Foto: Johanne Berg Christensen, Fonden for Socialt Ansvar
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Siden SVM-regeringen i december 2022 offentliggjorde regeringsgrundlaget har særligt et spørgsmål rumsteret hos aktørerne i den frivillige sociale sektor, som i årevis har efterlyst grundfinansiering.

I regeringsgrundlaget står:

Derudover vil regeringen igangsætte et arbejde om en ny model for en stabil grundfinansiering af civilsamfundsorganisationerne på social- og sundhedsområdet ud fra transparente kriterier, så det bliver muligt at planlægge langsigtet.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00