Inflation, psykiatri og et indblik i planerne for satspuljens afløser: Her er regeringens finanslovsforslag på socialområdet

Psykiatrien skal styrkes med penge fra forhandlingsreserven, og borgere der er ramt af de aktuelle prisstigninger, kan se frem til at få hjælp fra en særlig inflationspulje. Og så løfter regeringen også noget af sløret for, hvordan de vil bruge pengene fra SSA-reserven. Få overblikket over regeringens finanslovsudspil her.

Finansminister Nicolai Wammen (S) lægger i finansloven op til at bruge en del af forhandlingsreserven på forbedringer i psykiatrien. Men også SSA-reserven kommer i spil som finansieringskilde til et løft af psykiatrien, når social- og ældreminister Astrid Krag (S) skal forhandle den på plads senere dette efterår.
Finansminister Nicolai Wammen (S) lægger i finansloven op til at bruge en del af forhandlingsreserven på forbedringer i psykiatrien. Men også SSA-reserven kommer i spil som finansieringskilde til et løft af psykiatrien, når social- og ældreminister Astrid Krag (S) skal forhandle den på plads senere dette efterår.Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Dette års finanslovsudspil er ifølge regeringen selv en “inflationsfinanslov”. Derfor er en af de helt tunge økonomiske poster i finanslovsudspillet, der også kan få indflydelse for socialområdet, den inflationshjælpepakke på to milliarder kroner, som skal gå til at kompensere borgere, der er hårdt ramt af de aktuelle prisstigninger.

Samtidig har regeringen lagt op til at styrke psykiatrien med penge fra forhandlingsreserven. I reserven vil der være 550 millioner kroner i 2023 og én milliard kroner fra 2024 frem. Men pengene skal, hvis det står til regeringen, ikke kun bruges på psykiatrien men også på ældre- og sundhedsområdet.

En ekstra finansieringskilde til at finansiere et løft af psykiatrien ser også ud til at kunne blive SSA-reserven. Her lægger regeringen nemlig op til at bruge penge på at styrke opsporingen af børn og unge med psykiske udfordringer.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024