Komplet kortlægning: Valgdeltagelsen til KV21 er den laveste siden start-70'erne. 'Bekymrende,' siger valgforsker

Corona kan ikke forklare hele faldet på 3,6 procent i forhold til sidste kommunalvalg. Og så har forskellen på valgdeltagelse mellem etniske danskere og indvandrere og efterkommere aldrig været større. Det er nu, vi skal sætte ind, hvis vi skal vende skuden og stoppe en uheldig tendens, siger valgforsker Kasper Møller Hansen.

Det stod sløjt til med valgdeltagelsen ved kommunalvalget i november 2021 - det sløjeste siden starten af 70'erne. Den endelige opgørelse over den samlede deltagelse fordelt på grupper viser, at der heller aldrig har været større forskel på valgdeltagelsen mellem danskere og indvandrere/efterkommere. 
Det stod sløjt til med valgdeltagelsen ved kommunalvalget i november 2021 - det sløjeste siden starten af 70'erne. Den endelige opgørelse over den samlede deltagelse fordelt på grupper viser, at der heller aldrig har været større forskel på valgdeltagelsen mellem danskere og indvandrere/efterkommere. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Kun 67,2 procent af de stemmeberettigede fik sat et kryds på stemmesedlen ved kommunalvalget i 2021.

Det er 3,6 procentpoints færre end i 2017. Det viser den endelige opgørelse af valgdeltagelsen ved kommunal- og regionalvalget 2021.

Og det er ikke bare et fald i forhold til sidste kommunalvalg. Det er det laveste niveau for valgdeltagelse siden starten af 1970’erne.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00