TrygFondens nye demokratipulje er en lille dråbe olie på en særdeles tør plet

Med forventning om valg lige om hjørnet er timingen for TrygFondens seneste skridt i den nye uddelingsstrategi mere end heldig. Fra i år har fonden udvidet fokus til også at omfatte indsatser, der skal fremme og støtte demokratiet. Med bevillinger til 15 projekter til i alt 3,2 mio kroner er man startet forsigtigt ud, men til gengæld har ansøgerne haft usædvanlig gode odds for at få støtte.

Valgbusserne, som skulle få flere af de mindst stemmende grupper til stemmeboksen ved sidste kommunalvalg fik en lidt blandet medfart. Men der stadig brug for opfindsomme tiltag, der kan øge stemmelysten blandt forskellige grupper af danskerne. Trygfonden har givet 15 bud på løsninger chancen for at gøre det bedre med ny runde bevillinger. 
Valgbusserne, som skulle få flere af de mindst stemmende grupper til stemmeboksen ved sidste kommunalvalg fik en lidt blandet medfart. Men der stadig brug for opfindsomme tiltag, der kan øge stemmelysten blandt forskellige grupper af danskerne. Trygfonden har givet 15 bud på løsninger chancen for at gøre det bedre med ny runde bevillinger. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Siger man hjemløse, etniske minoriteter og mennesker med svag tilknytning til arbejdsmarkedet ved man godt, hvad klokken er slået, hvis man samtidig vil tale om valgdeltagelse.

Den er markant lavere end hos andre befolkningsgrupper, som det senest er slået fast i kortlægningen af danskernes valgdeltagelse ved KV21. Til kommunalvalget var stemmeprocenten i bund og marginaliseringen i top.

{{toplink}}
Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også
 

0:000:00