Debat

Liva til Altingets chefredaktør: Vi lader ikke sexsælgere i stikken

Det er forkert, når Altinget skriver, at Liva har brugt støttekroner fra Københavns Kommune til et beskæftigelsesfremmende forløb i Vordingborg. Samtidig påstår chefredaktør Jakob Nielsen, at vi lader sexsælgere i stikken, selvom intet kunne være mere forkert, skriver Trine Grünberger.

I Liva har vi hjulpet og støttet udsatte mennesker siden 2011 – og det bliver vi ved med, så længe der er et behov, skriver
I Liva har vi hjulpet og støttet udsatte mennesker siden 2011 – og det bliver vi ved med, så længe der er et behov, skriverFoto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Trine Grünberger
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Altinget har 17. marts bragt en artikel, hvor de fokuserer på en bogføringsfejl fra Livas side på 10.000 kroner. Her skriver de, at Liva skulle have brugt penge fra Exit-bevillingen til et beskæftigelsesfremmende forløb i vores afdeling i Vordingborg. Dette er dog ikke rigtig.

Det er vores kerneopgave at sikre en kvalitetsbevidst behandling, rådgivning og støtte til alle målgrupper, og det er en opgave, vi ikke går på kompromis med

Det er korrekt, at der skete en bogføringsfejl, som blev rettet og tilbagebetalt, så snart vi blev opmærksomme på det, hvilket Socialforvaltningen også har bekræftet. Pengene blev dog ikke brugt på et beskæftigelsesfremmende forløb, men på et oplæg om senfølger af incest, som der også blev indkøbt litteratur til, hvor flere af Exit-medarbejderne og vores frivillige deltog.

Samtidig har Altingets chefredaktør i en analyse postuleret, at det er Livas skyld, at Social- og Boligstyrelsen har lagt Exit-projektet ned, ca. et halvt år før det udløber, hvilket efter Livas opfattelse er i strid med sandheden. 

Styrelsen angiver efter Livas opfattelse fem grunde til beslutningen om at nedlægge projektet.

  • Socialstyrelsen finder, at Københavns kommune har ikke været i stand til at opspore og rekruttere tilstrækkeligt med borgere.
  • Socialstyrelsen mener ikke det er realistisk at følge kommunens plan for den resterende kontraktperiode. Dette er Socialstyrelsens konklusion.
  • Socialstyrelsen finder, at Københavns kommune ikke rettidigt har anmodet om en tilpasning.
  • Corona (Projektet viser forsinkelser af planlagte aktiviteter, der primært skyldes covid-restriktioner).
  • Og så er der en ren gengivelse af Københavns kommune syn på samarbejdet med Liva, som Liva ikke deler, navnlig subjektive betragtninger omkring personalet.

Som man kan se, er der ikke grundlag for nogen konklusion i retning af, at det er Liva, der er årsag til at projektet ophører inden udgangen af i år, og kvaliteten af Livas arbejde anfægtes ikke.

Liva støtter fortsat de udsatte

Desuden påstår chefredaktøren, at sexsælgere lades i stikken af Liva, nu hvor Exit-projektet er ophørt. Intet er mere forkert. Liva fortsætter med at yde samme støtte til sexsælgere, som vi hele tiden har gjort. Støtte til sexsælgere er hos Liva er tværfagligt og mere end indsatserne i Exit projektet.

Vi er kede af, at en så vigtig indsats bliver afsluttet brat.

I Liva har vi hjulpet og støttet udsatte mennesker siden 2011 – og det bliver vi ved med, så længe der er et behov. Vores arbejde fokuserer på tre målgrupper – mennesker, der har brug for støtte pga. skadevirkninger af sexsalg, kvinder, udsat for partnervold og de social udsatte, der har senfølger af incest og seksuelle overgreb.

Det er vores kerneopgave at sikre en kvalitetsbevidst behandling, rådgivning og støtte til alle målgrupper, og det er en opgave, vi ikke går på kompromis med eller tager for givet.

Vi er glade og taknemmelige for, at vi stadig har mulighed for at udøve vores arbejde med velafprøvede metoder, da vi ser effekten af det i vores deltagere og beboere, der med den rigtige støtte, får redskaberne til at ændre deres livssituation, der hvor de er, og tage kontrollen over eget liv tilbage.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Nielsen

Ansv. chefredaktør, Altinget
journalist (DMJX 1998)

0:000:00