Debat

Ny debatserie: Hvad er ledelse i civilsamfundet?

DEBATPANEL: Hvordan leder man civile organisationer? I den kommende tid sætter Altinget fokus på ledelse i civilsamfundet. Vi har inviteret ledere fra civilsamfundsorganisationer til at dele deres erfaringer og overvejelser.  

 Hvordan sikrer vi den mest produktive ledelse for frivillige "virksomheder"? Det diskuterer nogle af landets mest erfarne chefer inden for frivilligt arbejde i den kommende tid.
 Hvordan sikrer vi den mest produktive ledelse for frivillige "virksomheder"? Det diskuterer nogle af landets mest erfarne chefer inden for frivilligt arbejde i den kommende tid.Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Hvad vil det sige at lede frivillige – eller for den sags skyld organisationer bestående af både frivillige og ansatte? Hvordan opnår man den rette balance i arbejdet mellem bestyrelse og direktion?

Det inviterer Altinget en række aktører fra forskningsverdenen, chefer fra de frivillige organisationer, ledere fra det offentlige og private arbejdsmarked, fonde og sidst, men ikke mindst politisk aktive til at debattere over de kommende måneder. 

Debatten om ledelse er taget til i de sidste par år. Handleplaner og strategier er blevet en del af en moderne ledelsesstruktur på rigtig mange arbejdspladser. Spørgsmålet er, om det er den vej, civilsamfundet skal tage.

Hvilke veje kan man gå, og hvilke veje skal civilsamfundet ikke tage for ikke at ødelægge eksempelvis den unikke følelse af frivillighedsånden? Kan ledelser i civilsamfundet lære noget af det offentlige eller private arbejdsmarked, eller forholder det sig omvendt? 

Fakta
Deltag i vores debat!
Skriv til [email protected] 

Spørgsmålene er mange, og derfor er emnet i den grad noget, som fortjener fokus. Derfor starter vi debatten nu. Mød deltagerne i vores debatpanel her. Og husk også, at du er meget velkommen til selv at blande dig i debatten.

Mød panelet:

Andreas Gylling Æbelø, direktør i Aids-Fondet

Andreas Gylling ÆbeløHar arbejdet med fonde og nonprofit-organisationer. Derudover har han været særlig rådgiver for den tidligere handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S). 

 

Trine Christensen, direktør i Amnesty Danmark
Trine ChristensenHar igennem hele sit arbejdsliv været ansat i Amnesty International, blandt andet som researcher i USA. I 2010 blev hun generalsekretær for organisationens danske afdeling. Uddannet fra Copenhagen Business School.

 

Ninna Thomsen, direktør i Mødrehjælpen
Ninna ThomsenUddannet cand.scient.pol. fra KU. Hun har tidligere været sundheds- og omsorgsborgmester og er nu ansat som direktør i Mødrehjælpen.

 

Mads Roke Clausen, formand for Frivilligrådet
Mads Roke ClausenHar været direktør for Mødrehjælpen 2006-2018. Blev udpeget af regeringen til at være formand for Frivilligrådet, hvis formål er at rådgive regeringen om sociale indsatser i forhold til udsatte borgere. 

 

Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår

Rasmus KjeldahlHar været direktør for Børns vilkår siden 2013. Derudover har han arbejdet i Fødevareministeriet, direktør i Forbrugerrådet 2002-2013 og var over en femårig periode ansat i Europa-Kommisionen. Siden 2007 har han været formand for bestyrelsen i Københavns Madhus og siden 2017 medlem af RUCs bestyrelse.  

 

Anders Ladekarl, generalsekretær i Dansk Røde Kors
Anders LadekarlHar nu i snart ti år været generalsekretær for Dansk Røde Kors. Inden Anders Ladekarl kom til Røde Kors, var han international chef ved Dansk Flygtningehjælp.

 

Vibe Klarup, direktør i Hjem til Alle-Alliancen
Vibe KlarupErfaren ngo-leder, debattør og forfatter til bogen "Rodskud. Hvordan lokale fællesskaber genskaber velfærden". 

 

 

Jesper Fisker, adm. direktør for Kræftens Bekæmpelse

Jesper Fisker Ud over at være direktør i Kræftens Bekæmpelse har Jesper Fisker været departementschef i henholdvis Børne- og Socialministeriet og Undervisningsministeriet.

 

Anders Buhelt, direktør i Ungdommens Røde Kors

Anders Folmer BuheltAnders Buhelt har mere end ti års ledelseserfaring, heraf de sidste seks år som topleder. Har et stort netværk blandt fonde, kommuner og i organisationsverdenen.

 

Torben Møller-Hansen, direktør i Foreningen Nydansker

Torben Møller-HansenHar opnået betydelig anerkendelse for sit virke og har i den forbindelse vundet to priser, blandt andet Fællesskabsprisen 2016, Integrations-, børne- og socialministerens særlige pris 2013, Årets Innovative projekt ved Frivillighedens dag 2013. 

 

Henrik Appel Esbensen, landsleder i Tuba 

Henrik Appel Esbensen Landsleder i Tuba siden 2012. Uddannet socialrådgiver og har i mange år arbejdet med hjemløse. Modtog på Tubas vegne Kronprinsparrets Sociale Pris i 2014. Tidligere politiker i Københavns Kommune gennem otte år. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00