SF og EL kræver særlig model for medarbejdereje med i aftale om demokratiske virksomheder

"Kronjuvelen er, at vi får en EOT," mener SF, der sammen med Enhedslisten vil have den særlige konstruktion for medarbejdereje med i aftalen om demokratiske virksomheder. Meldingen kommer efter, Altinget kan beskrive regeringens aftaleudkast. SF vil dog stemme for aftalen, som den er nu. Ministeren vil ikke kommentere sagen. 

Selvom SF forsøger at presse en EOT ind i aftalen om demokratiske virksomheder, men partiets erhvervsordfører, Lisbeth Bech-Nielsen, erkender, at partiet er klar til at stemme for den aftale, som ligger på forhandlingsbordet. Arkivfoto.<br>
Selvom SF forsøger at presse en EOT ind i aftalen om demokratiske virksomheder, men partiets erhvervsordfører, Lisbeth Bech-Nielsen, erkender, at partiet er klar til at stemme for den aftale, som ligger på forhandlingsbordet. Arkivfoto.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

SF og Enhedslisten forsøger presse den særlige konstruktion for medarbejdereje, Employee Ownership Trust (EOT), ind i regeringens forslag til en aftale om bedre vilkår for demokratiske virksomheder, som Altinget kan beskrive indholdet af.

Det fortæller partiernes erhvervsordførere, der beskriver EOT'en som en "kronjuvel".

"Kronjuvelen er, at vi får en EOT. Det er ærgerligt, at man ikke vil finde de penge til den. I forhold til de meget store beløb, der er afsat til iværksætteri, er det ærgerligt, at vi ikke kan finde de penge," siger Lisbeth Bech-Nielsen (SF). 

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00