Sociale organisationer må stadig kigge forgæves i finansloven efter model for driftsfinansiering

Overraskende, skuffende og ærgerligt. Sådan lyder reaktionerne på, at heller ikke finansloven for 2022 rummer en samlet ramme og en transparent proces for driftsstøtte til sociale civilsamfundsorganisationer. Siden satspuljens nedlæggelse har organisationerne efterlyst en model for tildeling, som heller ikke kom med i årets SSA-aftale. 

Da finansminister Nicolai Wammen (S) mandag præsenterede finansloven for 2022 var der en ting, som civilsamfundsorganisationer inden for det sociale område kiggede efter med særlig interesse i aftalen. Men heller ikke denne gang var der den ønskede model for tildeling af driftsstøtte at finde. 
Da finansminister Nicolai Wammen (S) mandag præsenterede finansloven for 2022 var der en ting, som civilsamfundsorganisationer inden for det sociale område kiggede efter med særlig interesse i aftalen. Men heller ikke denne gang var der den ønskede model for tildeling af driftsstøtte at finde. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Mere overrasket end sidste år.

Sådan beskriver Anne Sina, sekretariatschef for Civilsamfundets Brancheforening sin og foreningens reaktion på, at heller ikke finansloven for 2022 indeholder penge til at etablere en model for driftsstøtte til civilsamfundsorganisationer på det sociale område.

”I år var ligesom året, hvor det skulle være sket, så ja, jeg er overrasket. Fordi det jo er i år, vi i en arbejdsgruppe nedsat af ministeriet (Social- og ældre, red.) på baggrund af enighed i en bred kreds af partier har leveret vores input til civilsamfundsstrategi med en klar anbefaling om den her model,” siger hun.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00