Ny debat: Hvordan kan lovændringer løse almene fondes problemer?

TEMADEBAT: Nye fondslovændringer er på vej, og derfor har Altinget samlet et kvalificeret panel til at diskutere og give indblik i de almene fondes udfordringer og deres mulige bud på nye rammer.

Problemerne har længe luret i fondslandskabet. De mange tusinde almene fonde føler presset med stramme regler og kvælende vilkår. Nu kan der være bedre rammer for fondene på vej.

Justitsminister Nick Hækkerup har meldt ud, at problemerne har nået et niveau, der kan kræve en gennemgribende revision af fondslovgivningen. Lige nu tygger han på, hvordan det arbejde skal foregå.

Altinget vil derfor gerne være med til at sætte fokus på de almene fondes vilkår og løfte debatten om, hvordan fondene får de bedst mulige rammer for at tjene de penge, der skal til for at kunne uddele til alment velgørende formål.

Derfor har Altinget inviteret forskere, fonde og folk, der beskæftiger sig med fondenes forhold, til at debattere over de kommende uger og belyse udfordringerne for fondene, konsekvenserne af de nuværende vilkår og pege på, hvordan rammerne kan forbedres.

Det foreløbige panel er:

  • Mads Roke Clausen, formand, Frivilligrådet
  • Hanne Brinch, direktør, Found Aid
  • Rasmus Feldthusen, professor, Københavns Universitet
  • Søren Kaare-Andersen, direktør, Bikubenfonden
  • Lars Hansen, direktør, Villum Fonden
  • David Dencker, direktør, Grant Compass
  • Anker Brink Lund, professor, Copenhagen Business School

Panelet udvides løbende, da vi er interesserede i alle relevante aktørers perspektiv. Skriv til ghita@altinget.dk, hvis I vil blande jer i debatten.

Forrige artikel Friskolerne: Er privat og fri blevet skældsord? Friskolerne: Er privat og fri blevet skældsord? Næste artikel Found Aid: Nye rammer skal tage højde for de forskellige typer af fonde Found Aid: Nye rammer skal tage højde for de forskellige typer af fonde