Debat

Ny debat: Hvordan kan lovændringer løse almene fondes problemer?

TEMADEBAT: Nye fondslovændringer er på vej, og derfor har Altinget samlet et kvalificeret panel til at diskutere og give indblik i de almene fondes udfordringer og deres mulige bud på nye rammer.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har meldt ud, at fondes store problemer kan komme til at kræve gennemgribende lovændringer på fondsområdet.
Justitsminister Nick Hækkerup (S) har meldt ud, at fondes store problemer kan komme til at kræve gennemgribende lovændringer på fondsområdet.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Problemerne har længe luret i fondslandskabet. De mange tusinde almene fonde føler presset med stramme regler og kvælende vilkår. Nu kan der være bedre rammer for fondene på vej.

Justitsminister Nick Hækkerup har meldt ud, at problemerne har nået et niveau, der kan kræve en gennemgribende revision af fondslovgivningen. Lige nu tygger han på, hvordan det arbejde skal foregå.

Altinget vil derfor gerne være med til at sætte fokus på de almene fondes vilkår og løfte debatten om, hvordan fondene får de bedst mulige rammer for at tjene de penge, der skal til for at kunne uddele til alment velgørende formål.

Derfor har Altinget inviteret forskere, fonde og folk, der beskæftiger sig med fondenes forhold, til at debattere over de kommende uger og belyse udfordringerne for fondene, konsekvenserne af de nuværende vilkår og pege på, hvordan rammerne kan forbedres.

Fakta
Indlægget er alene udtryk for skribenternes egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Det foreløbige panel er:

  • Mads Roke Clausen, formand, Frivilligrådet
  • Hanne Brinch, direktør, Found Aid
  • Rasmus Feldthusen, professor, Københavns Universitet
  • Søren Kaare-Andersen, direktør, Bikubenfonden
  • Lars Hansen, direktør, Villum Fonden
  • David Dencker, direktør, Grant Compass
  • Anker Brink Lund, professor, Copenhagen Business School

Panelet udvides løbende, da vi er interesserede i alle relevante aktørers perspektiv. Skriv til [email protected], hvis I vil blande jer i debatten.

Dokumentation

DEBAT OM FONDENES RAMMER

De almene fonde i Danmark føler sig presset af de nuværende vilkår og fondslovgivning. Der kan være hjælp på vej.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har meldt ud, at det kan være nødvendigt med store ændringer i fondslovgivningen. Beslutningerne er endnu ikke truffet.

Derfor giver Altinget i disse uger plads til at lade forskere, fonde og folk, der beskæftiger sig med fondenes forhold, debattere og belyse udfordringerne for de almene fonde og give deres bud på, hvordan rammerne kan forbedres.

Debatpanelet udvides løbende, da vi er interesserede i alle relevante aktørers perspektiv. Skriv til [email protected], hvis I vil blande jer i debatten.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nick Hækkerup

Direktør, Bryggeriforeningen
cand.jur. (Københavns Uni. 1994), ph.d. i EU og folkeret (Københavns Uni. 1998)

0:000:00