Ugens civile enmandshær: Adelige efterkommere arbejder for at bevare viden om deres familiehistorier

Dansk Adels Forening er sat i verden for at opretholde viden om Danmarks adelige familier. Foreningens bærende kræfter elsker at dykke ned i de mange spændende familiehistorier. Men de drømmer også om, at færre skal have fordomme omkring, hvad det vil sige at være adelig i dagens Danmark.

Dansk Adels Forening udgiver Danmarks Adels Aarbog hvert tredje år.
Dansk Adels Forening udgiver Danmarks Adels Aarbog hvert tredje år.Foto: Privatfoto/Dansk Adels Forening
Jonas Fredborg

Omkring 7500 personer tilhører den danske adel. De stammer fra 188 forskellige familier, der er spredt ud over hele verden. Selvom de adelige ikke længere har særlige privileger, er familierne en del af Danmarks historie. Derfor udgiver Dansk Adels Forening hvert tredje år Danmarks Adels Aarbog, der er et omfattende opslagsværk med slægtsoversigter for familierne. Derudover fungerer foreningen også som et samlingspunkt for de nulevende medlemmer af den danske adel. Altinget har talt med Anna von Lowzow, der er formand for Dansk Adels Forening.

Hvorfor blev jeres forening stiftet?

"Foreningen blev stiftet for at opretholde viden om de adelige familier i Danmark. Det gør vi blandt andet ved at udgive Danmarks Adels Aarbog, der er udkommet siden 1884."

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00