Ugens civile enmandshær: Populært værested blev reddet af en gavmild donation

364 dage om året holder Sognets Dagligstue åbent for alle, der ønsker at være en del af fællesskabet. Værestedet sørger for at hygge om både gæster og frivillige. Og det er så værdsat i lokalområdet, at foreningen engang blev hjulpet på vej af en stor privat donation, da der var underskud i regnskabet.

Sognets Dagligstue ligger ved gågaden i Thisted, men arrangerer også turer ud af huset.
Sognets Dagligstue ligger ved gågaden i Thisted, men arrangerer også turer ud af huset.Foto: Privatfoto/Sognets Dagligstue
Jonas Fredborg

I Danmark bor der mange singler, og med den enlige tilværelse følger en risiko for ensomhed. Men sådan behøver det ikke at være. For 34 år siden besluttede en gruppe borgere i Thisted, at man ville åbne et sted, hvor enlige fra lokalsamfundet kunne mødes og finde nye venner. Det blev til Sognets Dagligstue, der i dag ligger i hjertet af Thisted med udsigt til det gamle rådhus. Værestedet holder åbent alle ugens dage, og her er plads til alle, der har lyst til at deltage i fællessang, det månedlige foredrag eller et de mange andre tilbud, som samlingsstedet tilbyder. Men ofte bliver det bare til en hyggelig snak over en kop kaffe og lidt hjemmebag. Altinget har talt med Kirsten Agger, der er iværksætteren bag Sognets Dagligstue.

Hvorfor blev jeres forening stiftet?

”Sognets Dagligstue blev stiftet, fordi vi var ti-tolv personer fra lokalsamfundet, der blev enige om, at der manglede et sted, hvor områdets mange singler kunne mødes. Vi var blandt andet folk fra menighedsrådet og det lokale forenings- og erhvervsliv, der ville sikre, at alle skulle have et sted, de kunne høre til, og hvor man kunne passe på hinanden.”

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00