V og K kalder Joy Mogensen i samråd for hjælp til Folkemødet

FM21: Politikerne har valgt at hjælpe Folkemødet på Bornholm, der var udfordret på grund af corona. Men både V og K er utilfredse med finansieringen og indkalder kulturministeren i samråd.

Folkemødet afholdes for tiende gang den 17.-19. juni 2021. Men den nuværende situation med corona gør det svært at sige, i hvilken skala Folkemødet kan afholdes – og det vil næppe være som før corona, hvor blandt andre EU-kommissær hilste på andre folkemødegæster i 2019.
Folkemødet afholdes for tiende gang den 17.-19. juni 2021. Men den nuværende situation med corona gør det svært at sige, i hvilken skala Folkemødet kan afholdes – og det vil næppe være som før corona, hvor blandt andre EU-kommissær hilste på andre folkemødegæster i 2019.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Et blåt øje for alle andre gode sommermarkeder, der ikke tilgodeses. Det er unfair for Hjallerup, Døllefjælle, dyrskue.

Morten Messerschmidt
Kulturordfører for Dansk Folkeparti
Fakta
I år fejrer Folkemødet tiårsjubilæum

Folkemødet finder sted hvert år torsdag til søndag i uge 24 i Allinge på Bornholm.
Det første Folkemøde blev afholdt i 2011 af Bornholms Regionskommune med inspiration fra svenske Almedalsveckan i Visby på Gotland.
I marts 2016 besluttede Kommunalbestyrelsen at udskille Folkemødet fra Bornholms Regionskommune. Foreningen Folkemødet blev stiftet i april, og per 1. januar 2017 overgik Folkemødet rent formelt fra at være et kommunalt projekt til Foreningen Folkemødet.
Den nye bestyrelsesformand, Vibe Klarup, har siddet i bestyrelsen siden Foreningen Folkemødet blev stiftet i 2016. I januar 2020 blev hun udpeget som ny formand for Rådet for Socialt Udsatte og er desuden direktør for Hjem til Alle Alliancen.
I august 2020 fik Folkemødets sekretariat Camilla Laudrup som ny direktør, efter Mads Akselbo Holm i april 2020 meddelte sin fratrædelse.
Det tiende Folkemødet skulle have været afholdt i juni 2020, men blev som meget andet aflyst grundet coronavirus. Derfor afholdes Folkemødet for tiende gang den 17.-19. juni 2021.

I Venstre og Konservative er der langtfra tilfredshed med en beslutning om at finde knap tre millioner kroner til det økonomisk nødstedte folkemøde på Bornholm.

Derfor har partierne besluttet at indkalde kulturminister Joy Mogensen (S) i samråd.

{{toplink}}
Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00