Dagens podcast: Har robotter blandet sig i debat om FN-pagt?

AJOUR: Flere mystiske Facebook-profiler har blandet sig i den danske debat om tilslutning til en ny FN-pagt om migration. Udenrigsministeriet har mistanke om, at der er tale om robotter. Vi ser på sagen i dagens podcast.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Robotter kan have pustet til debatten på de sociale medier om den FN-pagt om migration, som Danmark med statsminister Lars Løkke Rasmussen i spidsen tilsluttede sig mandag på en konference i den marokkanske by Marrakesh.

Udenrigsministeriet vurderer ifølge Altingets oplysninger, at der er "klare indikationer" på, at en række opslag om FN-pagten har fået stor spredning, fordi de er blevet af automatiserede Facebook-profiler.

Altinget har set fem af de Facebook-profiler, som sagen handler om, og to eksperter vurderer, at der med stor sandsynlighed er tale om robotter.

I dag i Altinget: ajour forklarer journalist på Altinget Kristine Korsgaard, hvordan man kan se, at der sandsynligvis er tale om Facebook-robotter, der spreder misinformation.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Dagens podcast: Hackere har haft adgang til data i Socialstyrelsen Dagens podcast: Hackere har haft adgang til data i Socialstyrelsen Næste artikel Dagens podcast: Skal kinesiske Huawei drive kritisk infrastruktur i Danmark? Dagens podcast: Skal kinesiske Huawei drive kritisk infrastruktur i Danmark?
Hækkerup udskyder revision af logningsregler igen

Hækkerup udskyder revision af logningsregler igen

LOGNING: På et samråd torsdag anerkendte ministeren, at EU-retten kun tillader indsamling af telekunders data til brug for efterforskning, hvis indsamlingen er målrettet. Dermed varsler han også, at den lovgivning, hvor danske teleselskaber skal indsamle alt, bliver afskaffet.