Hvilken EU-politiker skal du stemme på? Prøv Altingets kandidattest

Der er valg til Europa-Parlamentet 9. juni. Altingets kandidattest er en mulighed for at lære kandidaterne bedre at kende – og for at finde frem til dem, der deler dine holdninger om EU. 

Foto: Europa-Parlamentet
Jakob Nielsen

Valgkampen er i gang, og 9. juni vælger danskerne 15 medlemmer af Europa-Parlamentet.

Men hvem skal du stemme på?

Altingets kandidattest giver dig mulighed for at se, hvem af de næsten 200 kandidater du er mest enig med - og mest uenig med. 

Vi har udvalgt 20 spørgsmål om en række forskellige EU-relaterede emner, og ved hvert spørgsmål kan man få et par argumenter for og imod.

Som noget nyt er der mulighed for at vælge op til 16 ekstra spørgsmål om de emner, som du er særligt optaget af, uanset om det er klima, økonomi eller sikkerhedspolitik. På den måde vil testen være endnu mere præcis, når den skal give et bud på, hvem du egentlig er mest enig med om EU-politik. 

Fakta

Altingets kandidattest

  • Testen er udviklet af Altinget og bygger på en algoritme, som vi selv kontrollerer
  • Formulering af spørgsmål sker i samarbejde med DR
  • Eksperter og alle opstillede politiske partier er med til at kvalitetstjekke spørgsmålene
  • Maskinen bag testen anvendes også af en række udenlandske medier

Altinget har mere end 20 års erfaring med at udvikle kandidattest, og vi bruger lang tid på at udvælge spørgsmålene, så de dækker meget bredt, og så de afspejler alle de holdninger, der også findes blandt partierne og kandidaterne. 

FIND KANDIDATTESTEN HER

Testen bliver fremstillet i samarbejde med Danmarks Radio, og derfor vil mange af spørgsmålene i DR's test og i Altingets test være de samme. 

Hvis du vil vide mere om kandidattesten, finder du måske svar på dem i den FAQ med ofte stillede spørgsmål, som findes her:

Læs også
 

Og hvis du vil nørde helt i bund med, hvordan vi regner ud, hvem du er mest enig med, så kan du læse videre her:

Læs også

Vi ved godt, at mange mennesker er skeptiske overfor kandidattest og den måde, de påvirker valget. På Altinget mener vi, at testen er et godt og fair journalistisk redskab, som giver vælgerne mulighed for at få overblik over et svært valg.

Vi anbefaler altid, at man tager flere forskellige test, og at man i øvrigt sætter sig ind i, hvad kandidaterne står for. Og hvis du vil have den lange version om, hvorfor kandidattesten er en gave til demokratiet, så skrev jeg denne hyldest for et par år siden, og jeg mener fortsat hvert et ord. 

Læs også

God fornøjelse med Altingets kandidattest - og god valgkamp! 

TAG ALTINGETS KANDIDATTEST TIL EP-VALGET

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024