Marie Bjerre vil vejlede ministerier om brug af AI-chatbots

Digitaliseringsministeriet er gået i gang med at udarbejde en vejledning til de statslige myndigheder omkring brug af generativ kunstig intelligens, herunder AI-chatbots.

En kommende vejledning fra Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet skal gøre det nemmere for ministerierne at lave deres egne retningslinjer for brug af generativ kunstig intelligens. 
En kommende vejledning fra Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet skal gøre det nemmere for ministerierne at lave deres egne retningslinjer for brug af generativ kunstig intelligens. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Landets ministerier får fremover en håndsrækning til at udarbejde retningslinjer for chatbots og brug af anden generativ kunstig intelligens.

Digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre (V) har nemlig sat gang i et arbejde med en vejledning til myndigheder omkring brug af generativ kunstig intelligens.

"Det skal gøre det nemmere for hver enkelt myndighed at vejlede eller fastsætte retningslinjer ud fra deres egen kontekst og behov," oplyser Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet i et skriftligt svar til Altinget.

0:000:00