Ny debat: Cybersikkerhed i forsyningssektoren

DEBAT: Med regeringens nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed er energi- og telesektoren blevet udpeget som særligt vigtige samfundskritiske sektorer. I en ny debatrække stiller Altinget skarpt på arbejdet med de sektorspecifikke strategier.

15. maj lancerede regeringen sin længe ventede nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed.

Strategien sætter blandt andet ind med en styrket indsats over for samfundskritiske sektorer. Her har regeringen udpeget energiforsyningen og telesektoren som særligt centrale områder for dansk cybersikkerhed, mens der ikke udarbejdes en særskilt strategi for drikkevandsforsyningen.

I denne nye temadebat stiller Altinget skarpt på regeringens strategi med særligt fokus på cybersikkerhed i forsyningssektoren. Vi spørger et panel af aktører, hvad de sektorspecifikke strategier kan, skal og bør – og hvor der fortsat er mangler.  

Mød panelet her: 

Jørgen S. ChristensenJørgen S. Christensen
Forsknings- og teknologidirektør i Dansk Energi. Uddannet ingeniør fra Aalborg Universitet.

 

Christian Wernberg-TougaardChristian Wernberg-Tougaard
Direktør for offentlig sektor-cybersikkerhed hos Deloitte og formand for IT-Branchens it-sikkerhedsudvalg. Uddannet cand.scient.oecon. fra Aarhus Universitet.

 

Bent Ole Gram MortensenBent Ole Gram Mortensen
Professor og forskningsleder ved Juridisk Institut, Syddansk Universitet, med særligt fokus på miljø- og energiret.

 

Eva FlyvholmEva Flyvholm (EL)
IT-ordfører.

 

 

Torsten Schack PedersenTorsten Schack Pedersen (V)
IT-ordfører.

 

 

Morten StillingMorten Stilling
Direktør i ICS Security Solutions ApS. Har tidligere haft ledende stillinger i Ørsted og A.P. Møller. Han har kandidatgrader fra DTU og Syddansk Universitet og desuden en ph.d. i databehandlet kvantefysik fra Københavns Universitet.  

 

Carl-Emil LarsenCarl-Emil Larsen
Direktør i Danva. Uddannet cand.scient. i geofysik.

Panelet opdateres løbende.

Forrige artikel EU-parlamentarikere baner vejen for frie datastrømme: Kan booste danske datacenterdrømme EU-parlamentarikere baner vejen for frie datastrømme: Kan booste danske datacenterdrømme Næste artikel Nyt laboratorium giver fire bud på en alternativ sundhedssektor Nyt laboratorium giver fire bud på en alternativ sundhedssektor