Opsamling: Der er behov for diskussion af digitaliseringens konsekvenser

OPSAMLING: Der er blandede ønsker til det digitale område, viser debatten, om hvilken retning den nye regering skal udstikke herfor. Et tema går dog igen − vi skal diskutere konsekvenserne af digitaliseringen. Læs de vigtigste pointer her.

Altinget Digital tog efter valget en debat, om hvilken retning den nye regering skal udstikke på det digitale område. Der er et bredt fokus på digitaliseringens konsekvenser.
Altinget Digital tog efter valget en debat, om hvilken retning den nye regering skal udstikke på det digitale område. Der er et bredt fokus på digitaliseringens konsekvenser.Foto: Colourbox
Sara Fleckner Vilstrup

Danmark er placeret i top over lande, der er er mest digitaliserede. Digital teknologi spreder sig, og forventningen er, at det vil blive endnu mere anvendt i fremtiden.

Debatten om det digitale område i denne nye regeringsperiode viser spredning på de forhold, som aktører ønsker handling på.

En vigtig diskussion er dog de etiske aspekter vedrørende dataanvendelse og profilering på baggrund af data. Her skrev Camilla Gregersen, der er formand, Dansk Magisterforening og medlem af Dataetisk Råd, blandt andet:

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00