Q&A med V-ordfører: Vi skal rekruttere it-specialister fra udlandet

Venstres it-ordfører Christoffer Aagard Melson vil løse manglen på kompetencer indenfor området ved at sørge for en opkvalificering af folkeskolen, skabe flere pladser på it-uddannelserne og rekruttere specialister i udlandet. Det fortæller han i Altingets miniserie med it-ordførere, der peger på de største udfordringer og løsninger indenfor digitalisering.

Venstres it-ordfører Christoffer Aagard Melson ønsker at styrke Datastilsynet for at sikre, at sikkerheden også følger med de muligheder, teknologien giver. 
Venstres it-ordfører Christoffer Aagard Melson ønsker at styrke Datastilsynet for at sikre, at sikkerheden også følger med de muligheder, teknologien giver.  Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Sofie Ewertsen Nissen

"Det har været at få regeringen til at forstå, at vi bliver nødt til at rykke på den her dagsorden, fordi udviklingen går så stærkt. Både i forhold til at få styrket Datatilsynet og få lavet en ny fælles offentlig digitaliseringsstrategi. 

Regeringen mangler at komme med nogle bud på, hvordan vi sikrer, at vi rent faktisk har de mennesker og kompetencer i vores samfund, der gør, at vi kan håndtere den udvikling. Vi har et stort problem i forhold til, at regeringen ikke har en strategi for, hvordan vi sikrer, at de har de rigtige kompetencer i fremtiden. Lige fra folkeskolen og over til vores bredere uddannelsessystem til specialistuddannelserne.