Q&A med SF-ordfører: "Vi skal gøre mere som Estland og Rødovre"

SF's it-ordfører Lisbeth Bech-Nielsen ønsker, at Danmark skal være mere som Estland. I hvert fald når det kommer til det digitale. Og en minister kunne også hjælpe på det. Det fortæller hun i Altingets miniserie med it-ordførere, der peger på de største udfordringer og løsninger indenfor digitalisering. 

Lisbeth Bech-Nielsen har været it-ordfører for SF siden 2016.
Lisbeth Bech-Nielsen har været it-ordfører for SF siden 2016.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Sofie Ewertsen Nissen

Hvad har været den vigtigste sag for dig som it-ordfører?

”Det har være at skabe politisk opmærksomhed. På trods af hvor meget det fylder i folks liv, så er det et område, der ikke har været meget politisk fokus på og som ikke fylder meget herinde på Christiansborg. Jeg synes jo, at det er sindssygt vigtigt. Specielt hele den revolution, der har været i vores velfærdssamfund i forhold til, hvordan borgerne nu skal være digitale borgere. 

Vi mangler meget i det politiske arbejde. En ansvarlig minister og et relevant fagudvalg til overhovedet at kunne diskutere de her ting. Vi skal øge den politiske dagsorden.

Lisbeth Bech.Nielsen

Hvad er det, der kræves for at være borger i Danmark? Den diskussion er svær at have herinde. Jeg ved ikke, om det er fordi, at det ikke har interesse, eller fordi man er bange for konsekvenserne ved, at man skal tænke det til ende og måske skulle gøre det anderledes.”

Hvad ser du som de største udfordringer inden for it og digitalisering i Danmark?

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00