Ny temadebat: Smuldrer tilliden til embedsværket?

Er tilliden til det danske embedsværk kommet under pres i en sådan grad, at der er behov for politiske tiltag for at genoprette den?

Inger Støjbergs instruks i sagen om adskillelsen af asyl-ægtepar og den efterfølgende Rigsretsdom er blandt de sager, om for alvor har sat embedsværkets rolle til debat.
Inger Støjbergs instruks i sagen om adskillelsen af asyl-ægtepar og den efterfølgende Rigsretsdom er blandt de sager, om for alvor har sat embedsværkets rolle til debat.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Ida Elmdal Thagesen

”De senere år har vi set en bekymrende udvikling i samspillet mellem politikere og embedsmænd. Det udfordrer befolkningens tillid til systemet.”

Ordene stammer fra Henning Thiesen, tidligere formand for Djøf. De kommer i kølvandet på en lang række sager – så som rigsretssagen, instrukskommissionen, minkkommissionen og FE-sagen – som synes at udfordre tilliden til det danske embedsværk.

Sagerne har fået Djøf til at nedsætte det såkaldte ’Dybvad-udvalg’, som i det nye år vil fremlægge anbefalinger til, hvordan vi kan sikre tilliden.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00