Opsamling på temadebat: Smuldrer tilliden til embedsværket?

Er tilliden til det danske embedsværk kommet under pres i en sådan grad, at der er behov for politiske tiltag for at genoprette den? Læs eller genlæs pointerne fra Altingets temadebat her.

Inger Støjbergs instruks i sagen om adskillelsen af asyl-ægtepar og den efterfølgende Rigsretsdom er blandt de sager, om for alvor har sat embedsværkets rolle til debat.
Inger Støjbergs instruks i sagen om adskillelsen af asyl-ægtepar og den efterfølgende Rigsretsdom er blandt de sager, om for alvor har sat embedsværkets rolle til debat.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Ida Elmdal Thagesen

”De senere år har vi set en bekymrende udvikling i samspillet mellem politikere og embedsmænd. Det udfordrer befolkningens tillid til systemet.”

Ordene stammer fra Henning Thiesen, tidligere formand for Djøf. De kommer i kølvandet på en lang række sager – så som rigsretssagen, instrukskommissionen, minkkommissionen og FE-sagen – som synes at udfordre tilliden til det danske embedsværk.

Sagerne har fået Djøf til at nedsætte det såkaldte ’Dybvad-udvalg’, som fredag forventes at fremlægge anbefalinger til, hvordan vi sikrer tilliden til embedsværket. Mens vi har ventet på anbefalingerne, har Altinget Embedsværk sat spot på udfordringen ved give en række aktører mulighed for at give deres input.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybde med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00