Banker, menneskeretsekspert og politiker i kor: Kædeansvar skal gælde finanssektoren i hele EU

Fælles EU-regler for kædeansvar bliver ikke fælles regler, hvis landene selv må bestemme, om loven også skal gælde banker og pensionskasser, mener ekspert og europaparlamentariker.

Det kommende EU-direktiv om kædeansvar skal gøre virksomheder opmærksom på risiko for menneskerettighedskrænkelser i deres værdikæder. Billedet er fra en demonstration mod Kinas nedslag mod det muslimske flertal, uighurerne, i Istanbul. 
Det kommende EU-direktiv om kædeansvar skal gøre virksomheder opmærksom på risiko for menneskerettighedskrænkelser i deres værdikæder. Billedet er fra en demonstration mod Kinas nedslag mod det muslimske flertal, uighurerne, i Istanbul. Foto: Dilara Senkaya/Reuters/Ritzau Scanpix
Rasmus Raun Westh

Det er stik mod hensigten, hvis EU's kommende lov om kædeansvar kommer til at gælde for finanssektoren i nogle EU-lande og ikke i andre.

Det mener Gabrielle Holly, seniorrådgiver ved Institut for Menneskerettigheder.

"Det skaber alvorlige problemer, når EU-direktivets erklærede formål er at skabe lige vilkår for alle i Europa," siger hun.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024