EU-ministre undtager banker og pensionskasser fra krav om kædeansvar. Kollerup håber på stramning

Det er "ikke så ambitiøst, som vi fra dansk side gerne ville have haft det," siger erhvervsminister Simon Kollerup om EU-direktiv om virksomhedsansvar.

Efter Rana Plaza kollapsede og dræbte over 1.000 arbejdere i Bangladesh i 2013, er en stribe love om kædeansvar blevet indført verden over. 
Efter Rana Plaza kollapsede og dræbte over 1.000 arbejdere i Bangladesh i 2013, er en stribe love om kædeansvar blevet indført verden over. 
Rasmus Raun WesthRikke Albrechtsen

Når en virksomhed importerer ædelmetaller til solceller, bomuld til tøjproduktion eller kakao til chokoladebarer, skal den sikre, at varen er blevet til under ordentlige forhold.

Altså uden eksempelvis slave- eller børnearbejde, uden at bringe arbejdere i fare eller på bekostning af det lokale miljø.

Det er essensen i den lov om virksomhedsansvar – lovpligtig due diligence over for menneskerettigheder og bæredygtighed – som EU's ministre for konkurrenceevne torsdag sparkede videre i lovgivningssystemet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024