Opsamling på temadebat: Sådan bør regeringen gribe arbejdet med vækstreformer an

Altingets temadebat om vækstreformer slutter. Her er et overblik over deltagernes debatindlæg.

En række politikere, heriblandt Sofie Carsten Nielsen (R), har debatteret, at Mette Frederiksen (S) ville igangsætte et større reformarbejde, der varigt skulle styrke dansk økonomi og øge beskæftigelsen.
En række politikere, heriblandt Sofie Carsten Nielsen (R), har debatteret, at Mette Frederiksen (S) ville igangsætte et større reformarbejde, der varigt skulle styrke dansk økonomi og øge beskæftigelsen.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Økonomer, interessenter, politikere og tidligere ministre har i Altingets debatspalter diskuteret, at regeringen ville "løfte blikket" og igangsætte et større reformarbejde, der varigt skulle styrke dansk økonomi og øge beskæftigelsen.

Statsminister Mette Frederiksen (S) pegede i januar i Børsen på tre store udfordringer i de kommende år. Den grønne omstilling og målet om at reducere drivhusgasudledningen med 70 procent i 2030 krævede massive investeringer, den skærpede, internationale konkurrence øgede kravene til kompetencerne på arbejdsmarkedet, og digitaliseringen øgede behovet for at tage nye skridt.

Senest har statsministeren til afslutningsdebatten i Folketingets udtalt, at regeringen vil forberede et reformprogram med et tiårigt perspektiv, som blandt andet skal "øge væksten og velstanden".

0:000:00