Opsamling: Sådan får vi danskerne til at spise mere klimavenligt

Det vil kræve mindre kød, et klimamærke ledsaget af offentligt tilgængelige klimadata og konkrete politiske målsætninger, hvis vi skal få danskerne til at spise mere klimavenligt, lyder det fra debattørerne i Altinget Fødevarers seneste temadebat.

Vi skal sandsynligvis til at spise mindre – men ikke nødvendigvis intet – kød, hvis vi skal have en mere klimavenlig kost.
Vi skal sandsynligvis til at spise mindre – men ikke nødvendigvis intet – kød, hvis vi skal have en mere klimavenlig kost.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Lukas Oliver Rastovic

Klimarådet har fat i noget. Et klimamærke på fødevarer vil komme både forbrugere, virksomheder og samfundet til gode.

Sådan lyder det fra de fleste af de debattører, der har deltaget i Altingets temadebat om Klimarådets anbefalinger til, hvordan danskerne får en mere klimavenlig kost.

Men hvor meget kød skal det koste os? Hvor meget tillid skal vi have til, at virksomhederne selv kan beregne deres eget klimaaftryk? Og hvor skal vi i det hele taget starte, hvis danskerne skal begynde at tænke klimaet ind i deres kost til daglig?

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00