Fra fond til forsker: Professor og pioner i datasikkerhed modtager 5 millioner

FORSKNING: Villum Fonden, Trygfonden og Novo Nordisk Fonden er ugens glade givere. Fondene har uddelt millionbeløb til forskning inden for datasikkerhed, sammenhængende patientforløb og plastikkirurgi.

Bestyrelsesformand for Villum Fonden Jens Kann-Rasmussen og prismodtager professor Ivan Damgård giver hinanden hånden, efter at Damgård har fået overrakt årslegatet.<br>
Bestyrelsesformand for Villum Fonden Jens Kann-Rasmussen og prismodtager professor Ivan Damgård giver hinanden hånden, efter at Damgård har fået overrakt årslegatet.
Foto: The Velux Foundations hjemmeside
Ninna Gøbel Rønberg

Digitaliseringen stiller både større krav til systemer og krav om høj datasikkerhed, og lige præcis derfor er professor Ivan Damgårds forskning så vigtig.

Der er et stigende behov for at udvikle systemer, der kan lave beregninger på baggrund af store mængder fortrolige data og samtidig have høj datasikkerhed. Og her er det blandt andet Damgårds opdagelser inden for Multiparty Computationen, som gør ham til modtager af Villum Fondens årslegat, skriver The Velux Foundations.

Ivan Damgård forklarer selv essensen af teorien bag Multiparty Computations således:

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00