Fra fond til forsker: Stor donation skal skabe nye bioindustrielle processer

FONDE: Novo Nordisk Fonden uddeler 182,7 millioner til et samarbejde mellem North Carolina State University og Danmarks Tekniske Universitet. Samarbejdet skal munde ud i nyt forskningsprogram om biofarmaceutisk produktion.

Den biofarmaceutiske industri står for størstedelen af verdens produktion af lægemidler. Det stiller krav til en mere effektiv produktion, og derfor har Novo Nordisk Fonden doneret 182,7 millioner til et forskningsprojekt på området.
Den biofarmaceutiske industri står for størstedelen af verdens produktion af lægemidler. Det stiller krav til en mere effektiv produktion, og derfor har Novo Nordisk Fonden doneret 182,7 millioner til et forskningsprojekt på området.Foto: Colourbox
Julie Rind Rasmussen

Den biofarmaceutiske industri vokser i disse år, samtidig med at kravene bliver højere. Den videre udvikling kræver nytænkning og kvalificerede medarbejdere. Derfor har Novo Nordisk Fonden for første gang givet en stor bevilling uden for de nordiske lande.

Det drejer sig om en bevilling på 182,7 millioner kroner, der er uddelt til et internationalt forsknings- og uddannelsessamarbejde mellem North Carolina State University og Danmarks Tekniske Universitet.

Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00