Overblik: Det mener politikere, organisationer og fagforeninger om kvindelig værnepligt

Bør værnepligten ligestilles? Det har Altinget Forsvar de seneste uger debatteret. Læs eller genlæs de vigtigste pointer fra politikere og aktører her.

Selvom der er overvejende enighed om, at værnepligt til kvinder er en god idé, mener andre, at man ikke kommer personalemanglen til livs ved at tvinge kvinder i trøjen. 
Selvom der er overvejende enighed om, at værnepligt til kvinder er en god idé, mener andre, at man ikke kommer personalemanglen til livs ved at tvinge kvinder i trøjen. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kasper Valentin Poulsen

Debatten om kvindelig værnepligt er brandaktuel og kan få reel betydning for det kommende forsvarsforlig.

Men er det ligestilling at indføre værnepligt for kvinder, og er det overhovedet løsningen på Forsvarets rekrutteringsproblemer? Det er der ikke konsensus omkring blandt Altingets debattører.

Selvom der er overvejende enighed om, at værnepligt til kvinder er en god idé, mener andre, at  man ikke kommer personalemanglen til livs ved at tvinge kvinder i trøjen. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024