K parat til at købe flere kampfly

INDKØB: Det er frækt af Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti at hævde, at man ikke vidste, at køb af kun 27 kampfly ville få konsekvenser, mener Konservative, der er parat til at købe flere fly.

Det vakte stor opsigt, da Konservative 9. juni 2016 forlod den daværende forsvarsforligskreds i utide. Partiet kunne ikke acceptere, at de øvrige partier i forligskredsen kun ville indkøbe 27 nye F-35-kampfly. Exitten fra forligskredsen blev af iagttagere og politiske modstandere udlagt som en kolossal taktisk brøler foretaget af en konfrontationssøgende forsvarsordfører Rasmus Jarlov og en ny og uprøvet partiformand Søren Pape Poulsen.

Som Altinget: forsvar kunne fortælle i sidste uge, så advarer Forsvaret nu i sine egne interne risikovurderinger om, at 27 fly risikere at være for få fly til, at piloterne kan få træningsflyvetimer nok. Og det kan i yderste fald koste menneskeliv og fly.

Socialdemokratiets forsvarsordfører, Henrik Dam Kristensen, var med til forhandlingerne i 2016, men nægter, at man dengang blev advaret direkte om, at kun 27 fly kunne koste menneskeliv.

Login