Ny debat: Har Danmark brug for en udenrigskommission?

TEMADEBAT: Det er fire år siden, Peter Taksøe-Jensen afleverede sin udredning om dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik. Er den allerede blevet forældet - og har Danmark brug for en udenrigskommission? Altinget har spurgt et hold af debattører. Mød dem her.

Der er løbet meget vand i åen, siden ambassadør Peter Taksøe-Jensen afleverede sin rapport om dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik tilbage i maj 2016. 
Der er løbet meget vand i åen, siden ambassadør Peter Taksøe-Jensen afleverede sin rapport om dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik tilbage i maj 2016. Foto: Sarah Christine Nørgaard/BT/Ritzau Scanpix
Kristian Andersen

1. maj var det fire år siden, den danske ambassadør Peter Taksøe-Jensen afleverede sin udredning om Danmarks udenrigs- og sikkerhedspolitik til den daværende V-regering.

Selvom rapporten, der havde fokus på Danmarks strategiske interesser og udenrigspolitiske kerneopgaver helt frem mod 2030, kun er fire år gammel, står verden ikke desto mindre i en helt ny situation i dag. Udredningen har for eksempel ikke kunnet tage brexit, valget af Trump og coronapandemiens konsekvenser i betragtning.

Altinget Forsvar benytter anledningen og spørger et hold af debattører: Er Taksøe-rapporten forældet? Har Danmark brug for en udenrigspolitisk kommission, der kan adressere de nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske udfordringer? Hvad er det vigtigste, kommissionen skal se på? Hvad har ændret sig, siden Peter Taksøe-Jensen afleverede sin rapport i maj 2016 – og hvilke konsekvenser har det fået/kan det få for Danmark?

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00