27. november 201813:00 - 15:00
Salen: Straffeloven (1. beh.)

1. behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven (L 94 og L 95).

L 94 indeholder for det første et forslag om at skærpe straffen for trusler omfattet af straffelovens § 119, stk. 1, om blandt andet trusler mod personer i offentlig tjeneste eller hverv.

For det andet indeholder lovforslaget et forslag om skærpelse af straffen for overtrædelse af straffelovens § 119 a om chikane mod personer i offentlig tjeneste eller hverv.

Lovforslaget indeholder for det tredje et forslag om, at det ved fastsættelsen af straffen for hærværk skal indgå som en skærpende omstændighed, at forholdet er begået mod ting, der tilhører offentligt ansatte eller personer, der varetager offentligt hverv, når gerningen har baggrund i den forurettedes udførelse af offentlig tjeneste eller hverv.

Lovforslaget udmønter aftalen om strafskærpelser for chikane, trusler og hærværk mod personer i offentlig tjeneste eller hverv, som regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) indgik i maj 2018 med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti.

Formålet med L 95 er at præcisere, at det er strafbart at hjælpe eller sætte en fremmed efterretningstjeneste i stand til at virke inden for den danske stats område ved at samarbejde om at udøve påvirkningsvirksomhed med henblik på at påvirke beslutningstagning eller den almene meningsdannelse.

Samtidig foreslås der en strafskærpelsesregel, således at strafferammen er fængsel indtil 12 år, hvis den ulovlige påvirkningsvirksomhed udøves i forbindelse med for eksempel et folketingsvalg eller et valg til Europa-Parlamentet.

Forslagene er fremsat af Søren Pape Poulsen (K).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Pape Poulsen

Fhv. partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)

0:000:00