Avis fejlciterer forsker på forsiden og antænder ny ballade i Slagelses byråd

Et opdigtet forskercitat røg på forsiden af Sjællandske. Nu beskylder oppositionsparti i Slagelse avisen for at gå borgermesterpartiets ærinde i ophedet debat om kommunens økonomi. Avisen beklager, men afviser manipulering.

Slagelses fremtidige økonomi splitter byrødderne. Socialdemokratiet med borgmester John Dyrby Paulsen (S) i spidsen mener, at kommunen har "penge i kassen," mens Venstre har advaret mod, at økonomien er "presset".
Slagelses fremtidige økonomi splitter byrødderne. Socialdemokratiet med borgmester John Dyrby Paulsen (S) i spidsen mener, at kommunen har "penge i kassen," mens Venstre har advaret mod, at økonomien er "presset".Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Det dominerende lokalmedie i Slagelse fører valgkamp for kommunens socialdemokratiske borgmester, John Dyrby Paulsen. Det indtryk sidder hans hovedudfordrer til borgmesterposten tilbage med efter at have læst Sjællandske.

Få måneder inden kommunalvalget bragte avisen, som er Slagelses største, en forsidehistorie i den trykte avis, der skulle skære igennem i en lokalpolitisk strid om kommunens økonomi.

Men historien byggede på et – viste det sig – opdigtet citat fra en af landets førende kommunalforskere. Oppositionspartiet Venstre mener derfor, at avisen går borgmesterpartiets ærinde.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00