Corona kan bremse Heunickes kamp mod ulighed i sundhed

ANALYSE: Regioner og politikere står i kø for at vælte nye opgaver over på de praktiserende læger, når der skal aftales ny overenskomst. Regeringen tøver på forebyggelsesdagsordenen, men støttepartierne ønsker handling. Læs, hvad du skal holde øje med i det sundhedspolitiske efterår.

Hvor meget kommer dansen med den slumrende corona-epidemi til at tage pusten fra regeringen og sundhedsvæsenet den kommende sæson? 

Det er 10.000 kroners spørgsmålet for sundhedsaktørerne og hele samfundet. Få tror på kaos og nedlukning som i foråret. Men mindre vil også kunne lægge beslag på regering, ministerier, styrelser og regioner, så der sker yderligere forsinkelser af de mange reformer og løsninger, som sundhedsvæsenet råber på. 

Det vil kunne ramme sundheds- og ældreminister Magnus Heunickes (S) planer om at levere på løftet om at bekæmpe ulighed i sundhed. Ministeren nåede kun lige at søsætte ambitionen og fortælle, at han har indrettet et særligt kontor i Sundhedsministeriet, som skal beskæftige sig med ulighedsdagsordenen, inden epidemien brød ud. Regeringen er imidlertid nødt til at prioritere corona over næsten alt andet, for alvorlige fejl, der fører til en ukontrollabel genopblusning af epidemien, kan ramme Socialdemokratiets ellers tårnhøje popularitet.  

Login