Dramaet fortsætter i Slagelse: S-flertal smuldrer under Dyrby

VALGDRAMA: John Dyrby Paulsens (S) flertal er forsvundet i Slagelse. Socialdemokratens støtter har trukket sig og bedt om nye samtaler med Venstre. 

Klokken kvart i tre i nat kunne John Dyrby Paulsen (S) fortælle, at han ville blive Slagelses nye borgmester.

Efter maratonforhandlinger havde han samlet et flertal bestående af Liberal Alliance, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten. Det ville give en konstituering med 17 ud af 31 nyvalgte byrådsmedlemmer. Sejren så sikker ud. 

Men nu fortsætter dramaet i Slagelse.

Det røde flertal er smuldret, efter at Radikale Venstre og Liberal Alliance har trukket sig og bedt om samtaler med Venstres borgmesterkandidat, Stén Knuth. Sammen med Dansk Folkeparti kan de fire partier samle de afgørende 16 mandater. 

LA kan stå i vejen for V
Umiddelbart inden John Dyrby Paulsen holdt nattens sejrstale, var Dansk Folkepartis Ann Sibbern stormet ud af forhandlingslokalet med et højt "tak for i aften" til pressen.

Der var ikke mere at komme efter. Partierne ville vente på onsdagens fintælling, lød det, fordi et muligt ekstra mandat til Dansk Folkeparti kunne ændre alt. 

Sådan gik det som bekendt ikke. John Dyrby Paulsen udnyttede de borgerliges nøl og dannede flertal.

Men nu kan fintællingen alligevel blive yderst afgørende. 

Det skyldes, at Stén Knuth skal bruge Liberal Alliance for at danne borgerligt flertal.

Men i Slagelse betyder striden mellem Stén Knuth (V) og Villum Christensen (LA), at Venstre og Liberal Alliance ikke kan konstituere sammen, hvis Villum Christensen får sit partis mandat. 

Derfor venter man spændt på, om Mick Keller eller Villum Christensen vælges ind for Liberal Alliance. 

Forrige artikel Alternativet om borgmesterpost: Vi vil innovere og eksperimentere Alternativet om borgmesterpost: Vi vil innovere og eksperimentere Næste artikel Danmark får sin yngste borgmester nogensinde Danmark får sin yngste borgmester nogensinde