Formand afviser risiko for dødsspiral i den kollektive trafik inden anbefalinger fra ekspertgruppe

Selvom ekspertudvalget for den kollektive trafik først afrapporterer efter, at trafikselskaberne ventes at skulle gennemføre markante nedskæringer i busdriften næste år, er der ikke grund til bekymring for, at resultatet kommer for sent, lyder det fra gruppens formand, Helga Theil Thomsen. 

Den kollektive trafik står midt i en negativ spiral, hvor dårligere service og højere billetpriser risikerer at svække den samlede økonomi yderligere, advarer trafikselskaberne.
Den kollektive trafik står midt i en negativ spiral, hvor dårligere service og højere billetpriser risikerer at svække den samlede økonomi yderligere, advarer trafikselskaberne.Foto: Vejdirektoratet
Daniel Bue Lauritzen

Trafikselskaber over hele landet står aktuelt overfor historiske nedskæringer på busruterne og store prisstigninger på billetterne.

Men ifølge Helga Theil Thomsen, der er formand for regeringens ekspertudvalg for kollektiv trafik, er der ikke risiko for, at den aktuelle krise gør uoprettelig skade, inden hun og udvalget næste år kommer med et bud på en langsigtet løsning for den kriseramte branche.

”Det er jeg egentlig ikke bekymret for,” siger hun.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00