Hovedstaden vinder på ny model for refusion

REFORM: Regeringens forslag til en ny refusionsmodel på beskæftigelsesområdet vil give hovedstaden en gevinst på bekostning af det øvrige Danmark. Nordjyske borgmestre raser.
Økonomi- og Indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er kommet med regeringens bud på en ny refusionsmodel på beskæftigelsesområdet.
Økonomi- og Indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er kommet med regeringens bud på en ny refusionsmodel på beskæftigelsesområdet.Foto: Colourbox
Kim Rosenkilde

Det er fuldstændig uholdbart, og det går jeg ikke ud fra, at mit parti kan gå med i forlig omkring.

Hans Ejner Bertelsen (V)
Borgmester i Morsø Kommune
Fakta

Økonomiske konsekvenser

Regeringens udspil vil ramme landets kommuner forskelligt. Nogle vil miste indtægter, mens andre vil få en gevinst. 

Det største tab for en kommune vil svare til 1,1 procent af kommunens beskatningsgrundlag, når virkningerne er fuldt indfaset i 2032.

Den største gevinst for en kommune vil svare til 0,53 procent af kommunens beskatningsgrundlag.

Hovedstadområdet står til en samlet gevinst på 300 millioner kroner.

Læs hele udspillet her. 


Kilde: Økonomi- og Indenrigsministeriet

Nyborg bliver sammen med en række nordjyske kommuner de største tabere, hvis regeringen kommer igennem med sit ønske til en omlægning af refusionen i forbindelse med de verserende forhandlinger om en beskæftigelsesreform.

Det fremgår af regeringens udspil til en ny refusionsmodel på beskæftigelsesområdet, som Altinget.dk har fået adgang til.

Regeringens udspil lægger sig i direkte forlængelse af Arbejdsmarkedskommissionens forslag, hvor refusionssatserne bliver ensrettet på tværs af ydelser og aftrappes over tid. Men der er sket et par justeringer, så den ikke skaber helt så store forskydninger i den kommunale økonomi som Arbejdsmarkedskommissionens model.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00