Hovedstadsudspil deler S-borgmestre på Vestegnen

UDSPIL: Københavns Omegnskommuner har længe efterspurgt lempelser i planloven, der kan føre til flere boligbyggerier. Borgmestrene har dog forskellige opfattelser af, om regeringens hovedstadsudspil virker efter hensigten.

Borgmester i Albertslund Steen Christiansen (S) er ikke begejstret for regeringens hovedstadsudspil.
Borgmester i Albertslund Steen Christiansen (S) er ikke begejstret for regeringens hovedstadsudspil.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Omegnskommunerne er kommet med en lang række indspil til regeringen, og jeg tvivler på, at de har læst dem, for de er ikke at finde i udspillet

Steen Christiansen (S)
Borgmester, Albertslund Kommune

Der er stort potentiale for nybyggeri uden for den centrale del af hovedstaden. Det er et af udgangspunkterne i regeringens hovedstadsudspil, der har udpeget 4.300 hektar ubebygget areal i omegnskommunerne til boliger og erhvervsbyggeri.

Ved at gennemføre en række ændringer af Fingerplanen skal det fremover blive nemmere for omegnskommunerne at afhjælpe blandt andet det pressede boligmarked i hovedstaden, lyder det.

”Hele hovedstadsområdet er stramt styret af planlovgivning, men nu åbner vi nye byområder, hvor man får tilladelser til at bygge,” siger erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00