Jørn Pedersen i travl slutspurt før borgmester-exit: Min jobsøgning må vente

Om godt tre måneder forlader Jørn Pedersen (V) rådhuset i Kolding efter 12 år på borgmesterposten. Hvad han så skal, ved han endnu ikke. Mulighederne holdes åbne, mens han arbejder sig gennem et ”overraskende” travlt efterår.

Koldings borgmester siden 2010, Jørn Pedersen (V), stopper efter det kommende valg, og siger, at han endnu ikke ved, hvad han så skal lave.
Koldings borgmester siden 2010, Jørn Pedersen (V), stopper efter det kommende valg, og siger, at han endnu ikke ved, hvad han så skal lave.Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det skulle egentlig kun have været for højest to periode. Altså Jørn Pedersens borgmesterpost. I stedet blev det tre, men nu er det så også forbi.

Sidste år meddelte han omverden, at han ikke ville genopstille til det kommende kommunalvalg. Det havde han sagt tidligere, for så efterfølgende at trække i land igen årsager.

”Lige efter valget i 2017 sagde jeg, at det her ville blive min sidste periode. Men så kunne jeg godt se, at snakken om, hvem der skulle være kronprins eller -prinsesse straks startede. Og det kunne ende med at blive fire længe år, hvis det var det, der skulle præge byrådsperioden,” siger Jørn Pedersen.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00