KL-formand: Sundhedsaftale kan kræve ændringer af kommunernes udligning

KL’s formand Martin Damm kalder den nye sundhedsaftale en fornuftig begyndelse. Men indførslen af faste kvalitetskrav til det nære kommunale sundhedsvæsen kan gøre det nødvendigt at se på justeringer af udligningen.

Der er store forskelle på, hvor sunde befolkninger der er i landets 98 kommuner. Derfor kan sundhedsreformen kræve justeringer af udligningsordningen, siger KL-formand Martin Damm (V).
Der er store forskelle på, hvor sunde befolkninger der er i landets 98 kommuner. Derfor kan sundhedsreformen kræve justeringer af udligningsordningen, siger KL-formand Martin Damm (V).Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Fredag var der endelig kommet krudt i startpistolen til kommunernes arbejde med at videreudvikle det nære sundhedsvæsen.

Her enedes regeringen og et bredt flertal i Folketinget om den længe ventede beslutning om at komme i gang med at udvikle konkrete kvalitetskrav til de kommunale tilbud og at få etableret såkaldte nærhospitaler rundt om i landet.

Billedet med startskuddet kommer fra KL’s formand Martin Damm (V), der lige som sine borgmesterkollegaer i landets øvrige kommuner har ventet i årevis på at få en national plan at arbejde ud fra.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00