Se listen: De skal rådgive om nærhospitaler

En sygehusdirektør, kommunale sundhedschefer, repræsentanter fra visse faglige organisationer og ledende regionsfolk er blandt deltagerne i den følgegruppe, der skal rådgive om de kommende nærhospitaler.

I en bred aftale om en sundhedsreform har Folketingets partiet besluttet at etablere op til 25 nye nærhospitaler. Nu skal Sundhedsstyrelsen komme med et bud på, hvad der kan foregå på nærhospitalerne.
I en bred aftale om en sundhedsreform har Folketingets partiet besluttet at etablere op til 25 nye nærhospitaler. Nu skal Sundhedsstyrelsen komme med et bud på, hvad der kan foregå på nærhospitalerne.Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Sundhedsstyrelsen får en nøglerolle, når sundhedsreformens nærhospitaler skal blive til virkelighed.

Det er nemlig Sundhedsstyrelsen, der skal vurdere, hvilke behandlinger der fagligt set kan foregå på de op til 25 nærhospitaler, som de kommende år skal etableres fordelt over hele landet.

Nu har styrelsen nedsat en følgegruppe, der skal rådgive om nærhospitalernes funktioner og deres plads i sundhedsvæsenet. Følgegruppen har afholdt deres første møde tidligere i maj, og det forventes, at følgegruppens arbejde kan afsluttes i efteråret 2022, oplyser Sundhedsstyrelsen til Altinget.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00