Ekspert: Kommuner har mulighed for at omgå skærpede kvalitetskrav i ny sundhedsaftale

En ny national kvalitetsplan skal skærpe kravene til det nære sundhedsvæsen i kommunerne, fremgår det i ny sundhedsaftale. Men som det er i dag, vil det i praksis være muligt at omgå reglerne, vurderer ekspert.

Et af initiativerne i den nye sundhedsaftale er en ny national kvalitetsplan, der i første omgang afsætter op til 268,1 millioner kroner årligt til at styrke kvaliteten af behandlingen til mennesker med kroniske sygdomme i kommunerne og styrke de kommunale akutfunktioner.
Et af initiativerne i den nye sundhedsaftale er en ny national kvalitetsplan, der i første omgang afsætter op til 268,1 millioner kroner årligt til at styrke kvaliteten af behandlingen til mennesker med kroniske sygdomme i kommunerne og styrke de kommunale akutfunktioner.Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

En juridisk kattelem åbner for, at kommunerne kan slippe for at efterleve skærpede kvalitetskrav for det nære sundhedsvæsen.

Sådan lyder vurderingen fra forsknings- og analysechef i Vive Mickael Bech.

De skærpede krav til det nære sundhedsvæsen er en central del af den nye sundhedsaftale. Her har et bredt flertal besluttet at sætte Sundhedsstyrelsen i spidsen for at udvikle en national kvalitetsplan. 

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00