KL forventer ikke større pres for administrative besparelser med fremrykket lønløft

Ny trepartsaftale fremskynder indfasningen af lønløftet til offentligt ansatte fra 2030 til 2026. Men ifølge KL kommer det ikke til at betyde pres på kommunerne for at finde administrative besparelser tilsvarende hurtigere.

Formanden for KL's løn- og personaleudvalg, Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler, kunne mandag præsentere en trepartsaftale, som bliver finansieret af besparelser på administration i kommuner og regioner.<br>
Formanden for KL's løn- og personaleudvalg, Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler, kunne mandag præsentere en trepartsaftale, som bliver finansieret af besparelser på administration i kommuner og regioner.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det bliver ikke kommunernes opgave at sikre, at finansieringen af regeringens lønløft kommer hurtigere i hus, når pengene med ny trepartsaftale skal udbetales hurtigere end tidligere forudsat.

Det er i hvert fald opfattelsen hos KL, der mandag præsenterede aftalen side om side med repræsentanter fra regeringen, fagbevægelsen og Danske Regioner.

”Det gør det ikke. Jeg har hørt en tilkendegivelse af, at man så at sige vil mellemfinansiere det over råderummet,” siger Michael Ziegler (K), der som formand for KL's løn- og personaleudvalg har repræsenteret kommunerne ved forhandlingerne.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024