KL hyrer direktør til nyt udviklingscenter

Direktøren for Praktiserende Lægers Organisation, Jonatan Schloss, forlader sin stilling for at blive direktør i nyt KL-center.

Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Praktiserende Lægers Organisation skal på jagt efter en ny direktør. Nuværende direktør, Jonatan Schloss, har efter fem år på posten fået nyt job i KL.

Her skal han være direktør i KL’s nye udviklingscenter, Komponent, der skal udvikle efteruddannelse og ledelsesudvikling.

Jonatan Schloss kom til PLO i en periode, hvor organisationen havde været præget af intern splid og strid med det offentlige.

Markant direktør
Sammen med den tidligere formand, Christian Freitag, har han dog fået en del af æren for, at PLO igen er kommet på god fod med de myndigheder og de andre sundhedsaktører.

Samtidig har han været en markant debattør sundhedspolitiske debat, også ud over PLO-spørgsmål. 

PLO med udfordringer
PLO fik dog i efteråret 2020 Jørgen Skadborg som ny formand. Det skete efter, at Christian Freitag stoppede som formand et halvt års tid før planlagt. PT er forhandlingerne med det offentlige om en ny overenskomst brudt sammen og sat på pause på ubestemt tid.

Jonatan Schloss forklarer dog sit skifte med, at han er tilbudt en spændende stilling i KL.

”Jeg har haft fem gode år som direktør for PLO og oplever, at jeg har været med til at sikre en god overenskomst for medlemmerne, ligesom PLO som organisation også står et andet sted i dag i forhold til ”beslutningsdanmark”. Jeg kommer til at savne mine medarbejdere og vil gerne sige tak til medlemmer og bestyrelse for et givende mod- og medspil igennem årene,” siger Jonatan Schloss i en pressemeddelelse fra PLO. Her roses og takkes han også af formand Jørgen Skadborg.

Jonatan Schloss har tidligere arbejdet i KL som kontorchef, været sygehusdirektør og chef i Skat.

Læs mere om Jonatan Schloss' job hos KL.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jonatan Schloss

Kommunaldirektør, Egedal Kommune
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1995)

0:000:00