Løhde om almen praksis: "Uholdbart, at der skal forhandles om hver en lille detalje"

”Det er uholdbart, at der skal forhandles om hver en lille detalje om ansvar og nye opgaver. Det er for rigidt. Det er for ufleksibelt,” siger indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) om almen praksis. Samtidig sår hun tvivl om de 21 sundhedsklyngers fremtid.

Indenrigs- og Sundhedsminister Sophie Løhde (V) opfordrer de praktiserende læger til i højere grad at se "som selv som en del af noget større" - resten af sundhedsvæsenet.
Indenrigs- og Sundhedsminister Sophie Løhde (V) opfordrer de praktiserende læger til i højere grad at se "som selv som en del af noget større" - resten af sundhedsvæsenet.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

I fremtiden skal det offentlige nemmere kunne tildele de praktiserende læger nye opgaver.

Sådan lyder en af flere markante udmeldinger nu fra indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V), som sætter ord på regeringens tanker om fremtiden for landets praktiserende læger. 

”Det er uholdbart, at der skal forhandles om hver en lille detalje om ansvar og nye opgaver i overenskomstforhandlinger. Det er for rigidt. Det er for ufleksibelt. Patienterne må ikke blive gidsler her.”

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00