Løkke om borgmesterlønninger: Måske kan hvervene fordeles bredere

KOMMUNAL: Måske kan man se på, om de hverv kan fordeles bredere i kommunerne, lød det fra statsministeren under spørgetimen, da han blev spurgt til borgmestres sidebeskæftigelse via bestyrelsesposter.

Under spørgetimen med statsministeren tirsdag blev aflønning af borgmestre, som ofte også modtager væsentlige honorarer fra bestyrelsesarbejde, taget op til debat af Nikolaj Villumsen (EL). Og her var statsministeren åben for en diskussion om at fordele disse hverv bredere i kommunerne.

”Måske ligger der en diskussion for kommunalbestyrelsen derude om, på hvor få hænder holder man de her forskellige hverv, der udløses af kommunerne," sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) under spørgetimen.

Lars Løkke Rasmussen (V) mener dog ikke, at der som sådan er noget galt med honorarer for at deltage i bestyrelsesarbejde og lignende, men måske kunne arbejdsbyrden fordeles bedre. 

"Det er ikke så meget ud fra sådan en jantelovsbetragtning, eller hvad kunne man ellers bruge pengene til, men mere sådan, hvad kan et enkelt menneske løfte,” lød det fra statsministereren.

Spørgsmålet kommer oven på en historie, som DR bragte tirsdag morgen om, at flere borgmestre og en regionsrådsformand tjener mere end Danmarks statsminister. Det er bestyrelsesposter og formandskaber, som de varetager ved siden af deres job som borgmestre eller regionsrådsformænd, der giver den samlet set store lønpose.

Se uddrag fra debatten i videoen ovenfor.

Forrige artikel Skuespillere erobrer den politiske scene op til kommunalvalget Skuespillere erobrer den politiske scene op til kommunalvalget Næste artikel Kommunale kandidater mener, at skoledagen er for lang Kommunale kandidater mener, at skoledagen er for lang
Podcast: Brostrøm vil have flere beføjelser og håber på en stor reform

Podcast: Brostrøm vil have flere beføjelser og håber på en stor reform

POLITISK STUEGANG: Hvis det står til Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, skal styrelsen bestemme mere over, hvordan kommunerne passer deres sundhedsopgaver med for eksempel at forebygge sygdom og dårligt helbred blandt børn og voksne. Det er en af flere interessante meldinger fra topembedsmanden i Altingets podcast, hvor han også bliver spurgt, hvorfor han ikke længere er med til regeringens pressemøder om corona.