Minister afviser ønske om kommunalt lobbyregister

Novo Nordisk-møder med embedsmænd og borgmesteren fra Kalundborg Kommune har fået flere til at efterlyse et kommunalt lobbyregister. Men minister afviser, og formand for Transparency International i Danmark ser ikke et behov.

Novo Nordisk har afholdt en række lukkede møder med Kalundborg Kommunes borgmester og topembedsmænd fra kommunen. Det er langt hen ad vejen fornuftigt, vurderer formand for Transparency International.<br>
Novo Nordisk har afholdt en række lukkede møder med Kalundborg Kommunes borgmester og topembedsmænd fra kommunen. Det er langt hen ad vejen fornuftigt, vurderer formand for Transparency International.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Et lobbyregister er en god ide for at skabe åbenhed om, hvem der forsøger at påvirke beslutningstagere i Folketinget, regeringen og centraladministrationen.

Men ikke nødvendigvis når det kommer til kommunerne og regionerne.

Det vurderer Jesper Olsen, der er formand for Transparency International i Danmark, oven på historier fra DR rettede kritisk lys på en række lukkede møder Novo Nordisk har afholdt med borgmesteren og topembedsmænd fra Kalundborg Kommune.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00