Ny debat: Hvad skal vi stille op med budgetloven?

TEMADEBAT: Endnu engang er budgetloven kommet på den politiske dagsorden. I en ny debat giver centrale aktører deres bud på, hvorvidt og hvordan budgetloven skal ændres.

De Økonomiske Råd med overvismand Michael Svarer i spidsen har anbefalet, at budgetloven skal justeres for at give mulighed for, at staten kan have større midlertidige underskud.
De Økonomiske Råd med overvismand Michael Svarer i spidsen har anbefalet, at budgetloven skal justeres for at give mulighed for, at staten kan have større midlertidige underskud.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Budgetloven er atter igen blevet et varmt politisk emne.

Regeringen har sat dato på, hvornår en forestående evaluering af loven vil føre til ændringer. Et nyt lovforslag forventes fremsat til februar. Og i denne måned anbefalede vismændene i Det Økonomiske Råd i en ny rapport, at budgetloven skal justeres for at give mulighed for, at staten kan have større midlertidige underskud.

Loven stiller krav om, at det årlige strukturelle offentlige underskud højst må udgøre 0,5 procent af BNP, men står det til vismændene, skal regeringen og Folketinget enkelte år kunne fravige fra underskudsgrænsen på 0,5 procent.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00