Professor udfordrer ministerielle analyser: Mere fleksibel budgetlov vil styrke lokal økonomistyring

Finansministeriet mener ikke, at budgetloven har svækket kommuners mulighed for at tilrettelægge deres økonomi ud fra et flerårigt perspektiv. Professor med ekspertise i kommunaløkonomi er uenig, og peger på lokale fordele ved at lempe loven

Da daværende finansminister Bjarne Corydon (S) i 2014 mødte op til KL's kommunaløkonomiske forum i Aalborg var budgetloven lige trådt i kraft. Med store konsekvenser for den lokale økonomistyring ifølge professor Kurt Houlberg.
Da daværende finansminister Bjarne Corydon (S) i 2014 mødte op til KL's kommunaløkonomiske forum i Aalborg var budgetloven lige trådt i kraft. Med store konsekvenser for den lokale økonomistyring ifølge professor Kurt Houlberg.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Budgetloven har sikret Finansministeriet et fast greb om pengeforbruget i den offentlige sektor. Derfor er det heller ikke så overraskende, at ministeriet meget nødigt vil ændre på loven.

I hvert fald ikke hvis man spørger Kurt Houlberg, der gennem de seneste årtier har beskæftiget sig intensivt med den offentlige sektors og ikke mindst kommunernes økonomi og økonomistyring.

I dag som professor i offentlig politik ved Vive.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00