Wammen indleder økonomiforhandlinger uden at kende dybden på sin pengepung

RÅDERUM: Regeringen har indledt forhandlinger om næste års økonomi i kommuner og regioner uden at have fremlagt tal for det finanspolitiske råderum. Finansminister lover, at der er råd til en ”fornuftig aftale”.

Finansminister Nicolai Wammen (S) indledte mandag økonomiforhandlinger med KL og Danske Regioner uden at kende sit eget finanspolitiske råderum.
Finansminister Nicolai Wammen (S) indledte mandag økonomiforhandlinger med KL og Danske Regioner uden at kende sit eget finanspolitiske råderum.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det råderum, vi har til rådighed, vil vi have et præcist billede af, når vi fremlægger finansloven.

Nicolai Wammen (S)
Finansminister

Rammerne for næste års kommuneøkonomi skal lægges fast på et tidspunkt, hvor der er sjælden stor usikkerhed om samfundsøkonomiens sundhedstilstand.

Covid-19-krisen betyder, at regeringen har måttet opgive at lave forårets traditionelle opdatering af den økonomiske udvikling og det såkaldte finanspolitiske råderum.

Det var derfor en finansminister, der endnu ikke kender størrelsen på sin egen pengepung, der mødte op, da regeringen mandag indledte økonomiforhandlingerne med KL og Danske Regioner.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00